18/03/2014

Problemen los je op met ambities. Hoge ambities

Door johnbeckers

Problemen los je op met ambities. Hoge ambities 

“Wie honderd jaar geleden droomde van een wereld waarin de gemiddelde Nederlander net zo welvarend zou zijn als de koning toen, waarin bijna alle grenzen op het Europese continent zouden zijn verdwenen, en waarin de halve mensheid een apparaatje in zijn broekzak zou hebben waarmee je toegang had tot praktisch alle kennis in de wereld, zou compleet voor gek zijn verklaard.

Wie zich dat realiseert, kan bijna niet anders dan zich verwonderen over hoe laag we de lat tegenwoordig leggen. Natuurlijk, vooruitgang is geen kwestie van de juiste formule vinden. Maar een samenleving die zijn heil enkel nog ziet in voorkomen in plaats van dromen, lijdt aan idee├źnarmoede.

Een energievoorziening die niet terreurorganisaties maar de natuur doet floreren, een voedselindustrie die gezond in plaats van dik maakt, een zorgstelsel gebaseerd op solidariteit in plaats van winstbejag: dat klinkt mij toch een stuk beter in de oren dan detectiepoortjes, dieetboeken en disease mongering”.

https://decorrespondent.nl/797/hoe-onze-oplossingen-problemen-werden/52262760935-41f650fb