20/12/2014

Van de wereld zonder geld naar de deeleconomie. Met geld

Door johnbeckers

Van de wereld zonder geld naar de deeleconomie. Met geld

Met zijn veertienen waren ze in 2000, net voor de eerste internetbubbel, Paypal. Veertien nerds met een ideaal. Een wereld zonder geld. Nou hadden ze ook geen geld. Hun dagen gingen voorbij met keihard werken en dromen over een betere wereld zonder natiestaat en zonder regering. En zonder geld. Het nieuwe woord ervoor is deeleconomie.

In de tussentijd is er veel veranderd. Eind 2002 deden de jongens Paypal over aan eBay, voor anderhalf miljard dollar. Wat doe je met al dat geld? Een Ferrari kopen? Een wereldreis maken?

Uiteindelijk werden ze alle veertien investeerders en werden ze de geldschieters achter nieuwe initiatieven zoals Facebook, Linkedin en recentelijk Uber en AirBNB. Allemaal deeleconomie inderdaad, veelal ook virtueel, alleen niet zonder geld. Dat is er nog steeds en het werkt nog precies op dezelfde manier als in 2000.

Artikel: http://goo.gl/ouhGR5.