07/11/2015

Sociaal werk is niet van fondant

Door johnbeckers

Mooi compliment voor WIJ in het nieuwe nummer van het vakblad Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken. Waar 99% van de vakbroeders in het land de weg van Mexx en V&D hebben gekozen – zonder te veranderen zo lang mogelijk proberen voort te bestaan en steeds kleurlozer worden – gaat WIJ voorop als toonbeeld van innovatie. De essentie: alles wat gebeur gebeurt samen met klanten en andere betrokkenen.

Op een gegeven moment bedenk je hoe raar het is om functies te hebben als je elke dag samenwerkt met gewone mensen. En dat je voor dat samenwerken ook geen leiding of teams nodig hebt. Stap voor stap zijn die zaken verdwenen en is WIJ steeds gewoner geworden. Zoiets als thuis. Je bent een met de mensen voor wie je er bent en samen trek je verder op.

À la Mexx en V&D: De Stichting Welzijn X in zwaar weer. Innovatief: Sociaal werk is niet van fondant.

Zie ook: Organiseren zonder organisatie bij Aldowa.