Het begrip „overheidsopdracht” in de zin van de Europese aanbestedingsrichtlijn ziet volgens de Europese rechter…

Het begrip „overheidsopdracht” in de zin van de Europese aanbestedingsrichtlijn ziet volgens de Europese rechter niet(!) op een systeem van afspraken waarmee een openbare instelling voornemens is goederen op de markt aan te kopen door tijdens de gehele looptijd van dat systeem overeenkomsten te sluiten met iedere ondernemer die zich ertoe verbindt om de betrokken goederen te leveren tegen vooraf vastgestelde voorwaarden, waarbij de openbare instelling geen selectie onder de belangstellende ondernemers maakt en hun toestaat tot dat systeem toe te treden tijdens de gehele looptijd ervan. Deze uitspraak lijkt daarmee aan te geven dat het systeem van “bestuurlijk aanbesteden”, door veel gemeenten gebruikt bij het inkopen van diensten onder de Wmo 2015 en de Jeugdwet, mits goed toegepast, niet onder het aanbestedingsrecht valt. Alleen als sprake is van een overheidsopdracht kan namelijk sprake zijn van werking van het aanbestedingsrecht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.