De kunst van het dienen.

De kunst van het dienen. Hoe kwetsbare mensen zo te ondersteunen dat ze zelf goede oplossingen vinden. Niet voor even maar duurzaam. Spannend is dit bij mensen die niet zelf om hulp hebben gevraagd, de situatie niet helemaal overzien of weinig initiatief nemen. Simpel de regie overnemen – het gangbare paternalisme – is geen optie omdat er niets verandert, zeker niet op de lange duur. Maar hoe dan wel? Wat werkt is ondersteuning die het eigenaarschap bij de mensen laat. Ze in staat stelt hun oplossingen te vinden voor hun leven. Dienen dus, met aandacht en respect over en weer. Lees verder op https://goo.gl/VtCJVO.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.