De andere kant van innovatieve gemeente Hollands Kroon?

De andere kant van innovatieve gemeente Hollands Kroon?

“Ook Marloes uit Hollands Kroon (NH) – niet haar echte naam – wil voorkomen dat er medische gegevens van haar kind op het gemeentehuis terechtkomen. Dit leidt tot de nodige strijd. Marloes’ dochter is zeventien, maar heeft het gedrag van een basisschoolkind en bovendien heeft ze allerlei lichamelijke klachten. Maar liefst vijf keer komen wijkteammedewerkers bij hen thuis om de zorgvraag te onderzoeken. De gesprekken lopen telkens vast, omdat Marloes hun geen medische dossierstukken wil geven. Zelfs de verklaring van een onafhankelijke second opinion arts dat haar dochter inderdaad de gevraagde zorg nodig heeft, legt de gemeente naast zich neer. Marloes: ‘Ze zeiden dat ze niet verplicht zijn om zich aan dat rapport te houden. Voor de gemeente geldt alleen het medisch dossier als “bewijs”.’ Haar dochter krijgt nu psychologische begeleiding. Marloes: ‘Maar persoonlijke ondersteuning, die ze voorheen wel kreeg, zit er niet in. De medewerkster zei: “Ik vind dat niet nodig.”’

https://www.groene.nl/artikel/wij-weten-alles-van-u

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.