Taal naar mijn hart.

Taal naar mijn hart. Als je maatschappelijke problemen wilt oplossen zet je al je zintuigen wijd open om ze vroeg op het spoor te komen en verkoop je nooit nee, wat iemand ook vraagt. De clou zit ‘m in die zintuigen die wel kijken, horen, snuffelen, raken maar niet zien, luisteren, ruiken, voelen. Van data naar informatie dus. Wie wil de eerste zijn?

Tinus Brabers
Zou die vraag van die man dan wel worden opgepakt? Stel dat er verder geen ander probleem in zijn gezin zich voordoet? Alleen slechts een te klein inkomen in verhouding tot zijn uitgaven en verder niet. Dan blijft het antwoord aan de balie toch nog steeds hetzelfde als zij dezelfde norm voor schuldhulpverlening hanteren? Wat zou er anders gaan door data te delen en te koppelen?

Data delen en koppelen gaan dat niet doen, ben ik met je eens. Vandaar dat ik schreef: nooit nee verkopen, wat iemand ook vraagt. Dat vraagt om een andere cultuur en ander vakmanschap. Als je met die andere cultuur en dat andere vakmanschap gaat kijken naar data ga je ook andere dingen zien dan alleen data, net zoals een fotograaf anders kijkt dan een niet-fotograaf. Dat is het verschil tussen kijken en zien.

https://www.rtlz.nl/opinie/dit-is-de-blinde-vlek-van-de-verzorgingsstaat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.