Wijze (en oude) lessen over vrijwilligers en burgerparticipatie, in dit geval op scholen.

Wijze (en oude) lessen over vrijwilligers en burgerparticipatie, in dit geval op scholen. Vrijwilligers en ouders worden er ingezet als hulpje om klusjes te klaren waar de school (waar ze dus niet bij horen) geen tijd voor heeft. “De professionals zit voorop de fiets en stuurt”, vertelde een directeur mij eens (en hij meende dat serieus), “de vrijwilliger zit achterop en trapt mee”. Het gevolg: de vrijwilligers en ouders met de meeste talenten haken af omdat ze dat talent op school niet kwijt kunnen. Wat overblijft zijn de minder getalenteerden. Zet mensen in als hulpjes en je krijgt hulpjes. De weg hieruit: ouders, vrijwilligers, docenten die als gelijkwaardige partners samenwerken. Samen doen, samen besturen, samen verantwoorden. Op zijn WIJ’s: wij begint bij jou

https://www.dedikkeblauwe.nl/files/attachment/946

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.