Bijzonder hoe in dit artikel een verband wordt gelegd tussen een tekort aan generalisten en een grijs…

Bijzonder hoe in dit artikel een verband wordt gelegd tussen een tekort aan generalisten en een grijs personeelsbestand. Alsof oude knarren de komst van jonge, wel deskundige mensen in de weg zitten. Was het maar waar. Wat ik vooral zie zijn oude knarren die van heel vroeger perfect weten wat generalistische werken is, het dagelijks praktizeren en het de jonge collega’s bijbrengen. De echte vraag is natuurlijk hoe organisaties inclusief gemeentes hun HRM uitvoeren en hoe goed ze daarin zijn. Goede mensen krijg je door in gesprek te zijn en door op tijd afscheid te nemen van de minder goede.

https://www.zorgwelzijn.nl/mismatch-bij-werving-van-professionals-voor-wijkteam/?tid=TIDP143640X055D4EFF2A9D41378F1D71B7BEFAC21CYI4&utm_medium=email&utm_source=20180312+nieuwsbrief+zorgenwelzijn+-+grote+foto&utm_campaign=NB_ZorgenWelzijn&lipi=urn:li:page:d_flagship3_feed;IrYYIgHbRVC3%2BXNh57WjCg%3D%3D&licu=urn:li:control:d_flagship3_feed-object

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.