De leefstijlmonitoring van Motivaction laat al een tijd zien dat de gemiddelde Nederlander steeds meer bezig is met…

De leefstijlmonitoring van Motivaction laat al een tijd zien dat de gemiddelde Nederlander steeds meer bezig is met zichzelf en zijn eigen holletje, samen met de mensen op wie hij lijkt. Met elkaar en lokaal, inclusief jouw houtkachel die mijn astma is. De tijd van het grote engagement lijkt voorbij. Het sterft uit met de generaties die ervan zijn.

“Deze verkiezingen”, schrijft Sommers vandaag, “markeren de definitieve doorbraak van de individualisering. Wat bestuurders versnippering noemen is hetzelfde als ieder zijn eigen merk schoenen of spijkerbroek. De partij van mijn keuze moet bij mij passen en niet andersom zoals vroeger.

Zowat de enige gemeente waar niet de landelijken maar juist de lokalen werden weggevaagd is Breda. Misschien de laatste stad waar je dat zou verwachten? Of juist een voorbeeld voor de landelijken elders omdat in Breda de landelijken op de eerste plaats lokalen zijn?

https://www.volkskrant.nl/politiek/hoe-de-individualisering-in-het-kieshokje-een-definitieve-doorbraak-beleefde~a4583154/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.