Terwijl hoogopgeleiden praktisch gezien aan hun gezondheidsplafond zitten, spelen bij laagopgeleiden allerlei andere…

Terwijl hoogopgeleiden praktisch gezien aan hun gezondheidsplafond zitten, spelen bij laagopgeleiden allerlei andere ongezonde omgevingsfactoren mee op de achtergrond. Bijvoorbeeld voortdurende stress als gevolg van schulden of angst vanwege aanhoudend huiselijk geweld. Dus ligt het voor de hand om preventie te richten op mensen met de grootste gezondheidsachterstand, zoals diegene met een lage sociaaleconomische status, omdat daar het grootste gezondheidspotentieel te behalen is. Dat klinkt aannemelijk, maar hoe weten we waar de mensen met het grootste gezondheidspotentieel zich bevinden?

https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/in-de-ene-wijk-meer-huiselijk-geweld-of-schulden-door-data-analyse-kunnen-we-sociale-ongelijkheid-oplossen~b12e5ac7/?utm_campaign=shared_earned&utm_medium=social&utm_source=twitter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.