Discussie met Pauul Hulst:…

Discussie met Pauul Hulst: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6458644056934268928?commentUrn=urn%3Ali%3Acomment%3A%28activity%3A6458644056934268928%2C6458750565647151104%29

John Beckers
Gaat ‘m ook niet worden, ben ik bang, Paul. Benchmarking, begrippen als aanbieder, een gemeente als opdrachtgever komen uit een logica die de problemen waar Eindhoven mee worstelt (en nagenoeg alle gemeentes, ook Breda) veroorzaakt en versterkt. Laten we een nieuwe logica vinden die ons hiervan verlost en goede zorg combineert met kostenbeheersing. Zorg voor elkaar Breda is een mooie aanzet maar er zijn er vast meer. (bewerkt)

4 interessant 4 markeringen als interessant op het commentaar van John Beckers · 7 reacties 7 reacties op het commentaar van John Beckers
3 d
Opties openen voor het commentaar van Paul Hulst
Paul HulstStatus is bereikbaar
Paul Hulst Eerstegraads connectie1ste
Adviseur sociaal domein
Niet met je eens John. Gaat ‘m wel worden denk ik. Mss (nu) niet in Eindhoven maar wel in veel andere steden. Een beetje meer nuchterheid, realiteitszin en (wat jij bepleit) logica is juist zeer op z’n plaats. Is bovendien een al jaren bewezen systeem dat ik beschrijf.
Interessant Commentaar van Paul Hulst markeren als interessant Reageren
3 d
Opties openen voor het commentaar van Erwin Hoek
Erwin Hoek
Erwin Hoek Eerstegraads connectie1ste
Kwartiermaker bij Moedige Dialoog
Hoi John, zouden we ook de kosten beter kunnen beheersen als we in t systeem anders gingen denken en handelen ? Meer loslaten, meer vertrouwen, meer uit de behandelstand en meer uit de bestuurdersstand (zoals een wijs man mij ooit vertelde )? Goede zorg doen we samen, maar dat hangt deels ook af van bestuurders. In Breda hebben onze wethouder en de raad het lef om zaken los te laten, (doen we dat ook echt?) Is de inwoner die hulp of zorg nodig heeft niet de opdrachtgever? In Breda is de gemeente juist een van de partijen, niet de partij, die samen met anderen partijen/organisaties de kwetsbare inwoners (of die risico lopen op kwetsbaarheid) ondersteund! Samen is toch het toverwoord, maar dan echt samen, samen werken, samen sturen en samen leren (ook van zaken die anders kunnen). Met maatwerk, integraal, nabij (in de wijk bv) en tijdig. Is het zichtbaar, of meetbaar dat de beweging naar de voorkant automatisch betekent dat je kunt afschalen? (En dus minder dure zorg of ondersteuning nodig)?
Interessant Commentaar van Erwin Hoek niet meer markeren als interessant Reageren
2 interessant 2 markeringen als interessant op het commentaar van Erwin Hoek
3 d
Opties openen voor het commentaar van John Beckers
John BeckersStatus is online
John Beckers U
Netwerker met drive die gaat voor waarde, commitment en meesterschap
Erwin Hoek Wat WIJ betreft (de originele, Bredase WIJ) weet ik zeker dat het antwoord ja is en niet meer hoeft te worden omdat dit al voluit is geborgd. Veel organisaties binnen ZveB bewegen diezelfde kant op. De last zit in de maatwerkvoorzieningen omdat die vanuit een ander paradigma opereren, bijna allemaal. Dat merk je vooral bij complexe problematiek waar de meeste zorg wordt geleverd, het meest versnipperd, het duurst en veel te vaak niet effectief (omdat het focust op individu en tekort in plaats van op collectief en talent). Vanuit ZveB trekken we steeds meer regie naar klant, sociaal netwerk en voorliggend veld (beweging naar de voorkant). Hoe beter we dat samen doen, altijd, hoe verder we samen komen in jouw wensen. (bewerkt)

Interessant Commentaar van John Beckers markeren als interessant Reageren
3 interessant 3 markeringen als interessant op het commentaar van John Beckers
3 d
Opties openen voor het commentaar van John Beckers
John BeckersStatus is online
John Beckers U
Netwerker met drive die gaat voor waarde, commitment en meesterschap
Erwin Hoek Het woord ‘opdrachtgever’ liefst helemaal weg laten. Het zet ons op een verkeerd been. Lees het visiedocument en je komt het niet tegen (http://visiedocument.zorgvoorelkaarbreda.nl).
Interessant Commentaar van John Beckers markeren als interessant Reageren
3 interessant 3 markeringen als interessant op het commentaar van John Beckers
2 d
Opties openen voor het commentaar van Paul Hulst
Paul HulstStatus is bereikbaar
Paul Hulst Eerstegraads connectie1ste
Adviseur sociaal domein
John Beckers waarom moet je dat woord weglaten? Goede zorg tegen aanvaardbare kosten vraagt juist om kristalheldere afspraken over wie wat doet en waarvoor verantwoordelijk is.
Interessant Commentaar van Paul Hulst markeren als interessant Reageren
2 d
Opties openen voor het commentaar van John Beckers
John BeckersStatus is online
John Beckers U
Netwerker met drive die gaat voor waarde, commitment en meesterschap
Omdat je die kristalheldere afspraken ook kunt maken zonder een opdrachtgever of opdrachtnemer te zijn, sterker, je creëert dan de ruimte om het echt over kwaliteit en effectiviteit te hebben. De kwaliteit in kristalheldere afspraken is maar een mager aftreksel van de echte kwaliteit in hulp en zorg (goede professionals kunnen dat haarfijn uitleggen). Die echte kwaliteit krijg je wel boven water, macro en micro, met een gedeelde ambitie (die het organisatiebelang overstijgt, ook dat van een ‘opdrachtgever’), met vertrouwen, samenwerkingsvaardigheid en een goed gesprek (wat best stevig mag zijn). Is het je nooit opgevallen dat in die ongelooflijk dure multiprobleem situaties het nou net dat gesprek is wat ontbreekt? En dat dat wel eens te maken kan hebben met het toedelen in plaats van delen van taken, rollen, verantwoordelijkheden? En dat de klant om wie het allemaal gaat tot object van zorg wordt gereduceerd terwijl die klant en zijn omgeving de majeure producent zouden kunnen zijn? Met een kwaliteit die al helemaal niet in een kristalheldere afspraak te vangen is?
Interessant Commentaar van John Beckers markeren als interessant Reageren
3 interessant 3 markeringen als interessant op het commentaar van John Beckers
2 d
Opties openen voor het commentaar van Sanne Zuijderduin
Sanne ZuijderduinStatus is bereikbaar
Sanne Zuijderduin Eerstegraads connectie1ste
Projectleider Taal voor het Leven & Eigenaar Inzicht Werkt
Mooie dialoog heren! Prachtig om te zien hoe je vanuit verschillende overtuigingen met elkaar in gesprek kunt gaan. Kijk naar waar je uit wil.komen en wie hierbij betrokken zijn. Alle rollen en verantwoordelijken zijn van invloed op het resultaat. Opdracht gever en opdrachtnemer. Waar laat dat de afnemer en/of.eindgebruiker? Iedereen is betrokken, nodig en verantwoordelijk. Hoe dat in kristalheldere afspraken is te vangen geen idee. Maar duidelijke afspraken waarover je elkaar kunt aanspreken lijken mij ook wel handig en noodzakelijk. Hoe monitor je het effect en resultaat van een netwerkaanpak? Tips en tops zijn altijd welkom….;) (bewerkt)

Interessant Commentaar van Sanne Zuijderduin markeren als interessant Reageren
1 interessant 1 markering als interessant op het commentaar van Sanne Zuijderduin

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6458644056934268928?commentUrn=urn:li:comment:(activity:6458644056934268928,6458750565647151104)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.