Dus over drie maanden het jaarlijkse kerstdiner organiseren voor de eenzamen is geen oplossing?

Dus over drie maanden het jaarlijkse kerstdiner organiseren voor de eenzamen is geen oplossing? ”Nou, eten met allemaal vreemden is doodeng. Ik zou dat ook niet durven, ik zou me juist eenzamer gaan voelen. Daar komen geen eenzame mensen op af. Dan moet bijvoorbeeld een thuiszorger vragen om samen te gaan, en daarvoor moet je al contact hebben met degenen die je uit wilt nodigen.”
Maar heeft het dan wel zin om, zoals gemeente en Eindhovense organisaties nu bespreken, een soort aanpak te ontwikkelen? ”Het is een individueel probleem, dat je niet collectief kunt oplossen door bijvoorbeeld een maatjesproject. Je moet in gesprek gaan, contact opbouwen, de eenzame persoon de gelegenheid geven zijn hart te luchten en niet meteen allerlei oplossingen bedenken. En ja, die organisaties kunnen toch iets doen. De mensen in beeld krijgen, eenzaamheid bespreekbaar maken, durven doorverwijzen naar andermans activiteiten die misschien beter bij die persoon passen.”

https://bron.fontys.nl/een-kerstdiner-maakt-alleen-maar-eenzamer/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.