De oorsprong van Alzheimer

Dit jaar noemen we het jaar van de dementie maar laten we eerst de klokken gelijk zetten. Om te beginnen met kijken waar we het precies over hebben. Want zo snel als het aantal dementerenden is gegroeid is wel heel apart. Dat is het gevolg van een administratieve ingreep die eind vorige eeuw hielp om fondsen vrij te maken voor onderzoek. Medisch onderzoek vooral. Waarmee dementie een ziekte werd waar mensen bang voor zijn. Dat was daarvoor heel anders. Toen werd je oud en suf, kinds misschien, maar niet ziek. Oud hoorde bij het leven en is niet te genezen. Dementie trouwens ook niet. Maar je kunt het wel een stuk aangenamer maken om mee te leven. Meer sociaal, minder medisch. In Breda doen we dat al volop maar dit jaar zetten we een tandje bij. De jaren daarna trouwens ook. Tot we het helemaal hebben, een dementievriendelijk Breda.

https://www.human.nl/speel.WO_HUMAN_13018386.html

Meer weten, meer filmpjes? Zie http://bit.ly/2H578Km.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.