Gedeeld leiderschap


Van losse organisaties zijn we volop op weg naar platforms en netwerken. Dat stelt totaal andere eisen aan organiseren en besturen. De mantra’s – vertrouwen, verbinden, loslaten – zijn overbekend maar hoe het werkt met 1 been in de oude en 1 in de nieuwe wereld is een hele zoektocht. Jelle Dijkstra en Peter-Paul Feld nemen je mee. Met als voorbeeld – van wat goed en niet goed gaat – het Bredase netwerk M&S dat de oplossing zoekt in samenwerken aan waarde. Niet door te besturen maar door mee te doen. Zonder adres, telefoonnummer of aanspreekpunt want M&S is niet. Het zijn bezige mensen. Doe mee, zoek mee.

Afbeeldingsresultaat voor jelle dijkstra gedeeld leiderschap

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.