Jeugdzorg als verdienmodel | René Peters

Wie naar de jeugdzorg kijkt ziet al snel een wildgroei aan methodes, instellingen en financieringen. Allemaal met de beste bedoelingen uiteraard, maar de primaire bedoeling, het belang van het kind, krijgt stevig concurrentie van een andere, er goed aan verdienen. René Peters rekent het door. Hoe het kan dat er alleen al in Brabant honderden instelingen floreren als er per instelling niet meer dan 6 kinderen zijn die hun zorg nodig hebben. Dat kan alleen als er heel veel meer kinderen dezelfde zorg krijgen zonder die nodig te hebben.

Peters: “Of het nu de kinderopvang, de thuiszorg of de jeugdzorg betreft,  als de overheid de omzet garandeert, spelen handige ondernemers daar op in. Op de site van het Regionaal Instituut Dyslexie staat het hilarische kopje ‘aanmelden voor dyslexie’. Na het opvragen van wat informatie bij scholen en een test, stellen zij zelf de juiste diagnose. Ze zullen het vast eerlijk doen allemaal. Maar het lijkt me niet verstandig om aan iemand die oplossingen verkoopt te vragen of hij problemen wil zoeken. Ik voorspel dat buitenlandse investeerders en hedge funds op zeer korte termijn gaan investeren in de Nederlandse Jeugdzorg. Mark my words“.

Lees de blog op renepetersoss.com/2019/03/05/zorg-als-verdienmodel/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.