Aanpak ouderenmishandeling. Een gezamenlijke verantwoordelijkheid

Met de gebruikelijke kanttekening. In de behandelstand komt er geen ander gedrag. Gedrag is van mensen zelf. Hoe daarbij aan te sluiten en stap voor stap de mensen zichzelf naar ander (gewoonte)gedrag te brengen.

2 reacties

  1. De ervaring leert dat wat tegen ouderen nu gebeurt niet echt serieus genomen wordt. Nu zijn het vooral kinderen en vrouwen die volop in de belangstelling staan als het gaat om mishandeling. Het maakt zeker ook uit of je man of vrouw bent ook nog. Een beetje hype- achtig is het wel en wie het overkomt is de dupe van (falend) beleid. Er zou inderdaad meer aandacht voor moeten komen!

    • Lastig is dat de daders of veroorzakers vaak bekenden zijn, bijvoorbeeld een partner of kind. Slachtoffers willen niet dat deze personen vervolgd worden of in een kwaad daglicht komen staan. De ambities in de politiek zijn torenhoog maar de invloed op wat er gebeurt is niet groter dan de slachtoffers toestaan. Stap voor stap dus, steun bieden in die microwereld, zonder grote woorden van beleidsmakers want die dragen niet bij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.