3 x van a naar b op de manier van a

Waarom veranderen niks voor brave schoonzonen is

Goedbedoelde veranderingen mislukken maar al te vaak. En heel vaak komt dat doordat de initiatiefnemers van die veranderingen zelf niet veranderen. Ze staan niet op de foto. Arend Ardon noemt drie manieren waarop dat gaat. En heeft dus ook drie tips.

  1. Weet wat je hebt als het klaar is. Maak dan vooral geen plan maar kijk wat er al goed gaat. Ga op zoek naar de vlammetjes die er al zijn.
  2. Deel je geloof, kijk wie mee wil doen en deel je succes. Probeer vooral niet iedereen mee te nemen want zo werkt verandering niet.
  3. Volg je of jullie eigen pad. Laat je niet vangen in bestaande systemen en structuren want dat is de dood in de pot.

_

Arend Ardon (1967) is sociaal psycholoog en bedrijfskundige en eigenaar van The Change Studio. Vanuit zijn onderneming werkt hij met collega’s en opdrachtgevers aan moderne wegen naar vernieuwing. De rode draden: Lead. Inspire. Create. Hij doceert aan diverse business schools. In 2009 promoveerde hij aan de Vrije Universiteit te Amsterdam op zijn proefschrift over leiderschap in complexe veranderprocessen. Hij is een veelgevraagd spreker. 

Van zijn boek ‘Doorbreek de cirkel!’ werden inmiddels 30.000 exemplaren verkocht. Onlangs werd het boek in het Engels uitgegeven (Break the Cycle!). Ook zijn meest recente boek ‘Ontketen vernieuwing!’ is een bestseller. Arend ontwikkelde met Elephant Road zijn online course over Veranderen en Vernieuwen, speciaal voor de smartphone en tablet. Met veel video, interactieve tests en een bibliotheek met verdiepingsmateriaal.

Afbeeldingsresultaat voor arend ardon zwerm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.