Hoezo bewustwording? Zet er er fitcoins op en bewegen gaat vanzelf

Meer bewegen? Zo doe je dat. Eenvoudig, praktisch en met direct voordeel voor de doelgroep. Geld dus. Het werkt en je hebt er geen bewustwordingscampagnes voor nodig. Want die werken sowieso amper, weten we al heel lang. Eerst komt doen, dan denken. Zolang het eerst denken is houd je het niet vol (Kahneman).

Afbeeldingsresultaat voor fitcoin

René Sielhorst • 2deCEO at Fitcoin® Health Communities – En wij maar (30 jaar lang 😝) denken dat een gezonde leefstijl begint met bewustwording. En ja, omdat we dat in de opleiding zo hebben geleerd en vast blijven houden ‘omdat we het altijd zo deden’.

Dankzij onze ambassadeurs, die gelukkig geen last hebben van mijn beroepsdeformatie, komen er fantastische, creatieve initiatieven van de grond die gewoon keihard werken. Een gezonde leefstijl begint namelijk met een beloning en helemaal niet met bewustwording. In Eindhoven zijn wijkbewoners ‘waarvoor een gezonde leefstijl minder vanzelfsprekend is’, gemiddeld 2000 stappen per dag méér gaan bewegen, omdat ze daar kaartjes voor het zwembad of Parktheater, brood, groente en fruit voor kunnen ‘kopen’ met Fitcoins. Niet omdat ze is verteld dat meer bewegen zo goed voor je is. En nee, er is ook geen dieetgoeroe binnen gevlogen om te vertellen hoe belangrijk de consumptie van groente en fruit is. Toch zijn deze mensen dat spelenderwijs gaan doen.

Neem dus niet zomaar aan van wat je ooit hebt geleerd of wetenschappelijk is aangetoond, maar blijf open staan voor alternatieven. De praktijk werkt vaak héél anders. Sta daarvoor open.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Bron: Linkedin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.