15/11/2020

Boosheid: wat zit daarachter?

Door johnbeckers

Door Lodewijk Koster, 13 november 2020.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Van alle emoties die er zijn, is boosheid een vreemde eend in de bijt. Boosheid is namelijk vaak een uiting van onmacht. Onmacht van iemand om zijn of haar werkelijke emotie daaráchter te laten zien.

Heel veel mensen zijn tegenwoordig boos. En laten dat behoorlijk blijken op social media. Ook op LinkedIn. Kijk maar eens op je tijdlijn.

Is het je opgevallen dat veel van die boze berichten nooit uitgaan van “Ik”? Lees ze maar eens. Want als je uitgaat van ik, dan zul je aan moeten geven wat de reden is van je boosheid, en zul je je ware onderliggende gevoelens moeten uitspreken. En dat wordt vaak als zwak gezien.

Beste boze mensen. Ik nodig jullie uit voortaan vanuit de ik-vorm te spreken. En te vertellen wat je gevoel nu eigenlijk is. Dan kunnen we misschien begrijpen wat er aan de hand is en kunnen we meeleven. Want boze monologen leiden nooit tot een dialoog. En die is hard nodig in deze tijd. Op basis van wederzijds begrip.

Om je te helpen deze boosheids-vertaler. Zoek en vindt jouw emotie die achter je boosheid schuilt. En begin dan vanuit de ik-vorm hierover een bericht, en zorg er daarmee voor dat de asociale media weer sociaal en menselijk worden.

#emotie#boos#dialoog#asocialemedia#socialemedia

Bron: Linkedin.